Kvällens virkning

 

Grattis till mig en dag för tidigt!

Mot Slycke för lite firande med familjen

Återfått rätt känsla

I tisdags när jag kom hem från Stockholm så kände jag ett lugn jag inte känt på väldigt länge. Från å med nu behöver jag inte ta med mig jobbet hem eller åka på långa "tjänsteresor" längre. När det här lugnet infann sig plockade jag upp virknålen och kände återigen att jag kan njuta av det. Det är inte längre ett måste som måste hinnas med att virka de beställda conversen utan något som jag gör bara för jag kan och har tiden igen. Idag levereras dessa små sötingar å ikväll ska jag göra ett par svarta som ska levereras imorn!
 
 
 
 
 
 
 
 

Samlar systerpoäng

  • Ska hjälpa bror att flytta
  • Jag kör upp hans bil som varit i småland i en vecka
  • Skulle kört släp upp till Linköping, men släpet var inte intakt. Å då ska tilläggas att jag inte kört med släp sen två veckor efter jag tog körkortet, alltså för ca 8 år sen. 
  • Går upp extra tidigt på min lediga dag, något som är stort för den morgontrötte
  • Okej det kanske inte va så mycket men ändå perfekt att samla dessa poäng lagom till födelsedag och jul ;)

Virka afrikanska blommor

 
Dessa vackra afrikanska blommor ska en dag i framtiden bli en filt till min bror med familj som inflyttningspresent när dom flyttar in i nya huset. Eftersom dom får nycklarna på måndag så antar jag att jag inte kommer hinna bli klar eftersom jag har gjort 4 av varje färg och när jag sätter ihop dom så täcker dom kanske en axel. Fryser man om en axel åt gången så grääääjt, annars får dom nog vänta ett tag på den =).. I alla fall så har jag gjort mina blommor så här:
 
 
Börja med att lägga upp 6 lm ganska löst för att förenkla nästa varv. Slut till en ring med en sm. 2 lm som bildar den första stolpen, därefter 1 st. *1 lm, 2 st* x 5 så det bildas sex partier. Efter sista stolpen gör en lm och en sm i andra lm som bildade första stolpen. gör en extra sm för att fästa tråden, klipp av, dra igenom, byt färg.
 
 
Nästa varv virkar du om de sex lm du har. Börja med 2 lm som bildar första stolpen och 1 st. I följande lm, *2 st, 1 lm, 2 st* x 5.
 
 
Nu ska du återigen virka i den första lm, 2 st, 1 lm, 1 sm i andra lm som bildade första stolpen. Börja i den lm du har till höger om virknålen. 7st i varje lm, inga lm emellan!
 
 
Efter sista stolpen gör du en sm i första stolpen. Gör en extra sm för att fästra tråden bättre, klipp av, dra igenom, byt färg. Börja i någon av de första stolparna i de sex bladen. Varvet igenom gör du fm, förutom efter varje sista stolpe där du gör en stolpe med omslag av första varvet i den tidigare färgen. 
 
 
Efter sista fm gör en sm i första fm, färst tråden bättre genom att göra en extra sm, klipp av, dra igenom och byt till den sista färgen. Med dennna färg ska du göra stolpar hela varvet. På toppen av varje blad, dvs den 4:de stolpen gör du *1 st, lm, 1 st* i samma maska för att bilda de sex hörnen. Efter sista stolpen gör du en sm i första stolpen, gör en extra sm för att fästa tråden. Klipp av, dra igenom.
 

Grattis nu har du en färdig afrikansk blomma!
Lycka till ;)

Påskkyckling mitt i oktober

Helt fel årstid men otroligt gullig för det! Kycklingen var en av mina första amigurumis jag försökte mig på i våras å blev sjukt nöjd med resultatet. Kanske dags å börja virka lite tomtar så man hamnar i rätt fas. Först ska jag bara bli av med mitt papercut som lägligt nog skars upp precis där virknålen brukar ligga. Får slänga virknålen åt sidan ett tag och ta tag i synålen. Tur man har fler än ett projekt igång!

En bitter historia

Imorn kl 7.12 beger jag mig mot Stockholm för att besegra mitt Everst, min akilleshäl och ännu fler uttryck som jag inte kommer på. Men om ni tror att jag kan allt inför provet så har ni helt fel!!
 
 
Innerst inne vill jag bara slänga min pluggpärm i väggen, men det går inte för den är för tung. Det tog mig hela helgen plus måndagen att komma igenom den för det är inte direkt lätt att sitta med denna otroliga skönhet nergosad i soffan. Nejnej. Eller jo, kanske om man vill byta ut höftlederna i förtur men det räcker med att va 5% invalid redan som det är. Istället blir det många pauser för man sitter framåtlutad i någon oskön ställning över köksbordet hållande i resterande papper så den inte slås igen. Nu skulle Elin kalla mig så där bitter igen som bara hon och jag kan vara ibland. Men önska mig lycka till i alla fall och ha en roligare dag än vad jag kommer ha imorn ;)

Det är väl inte så svårt??

Gick med i club knittingroom för att få lite förmånliga priser på garn och beskrivningar och idag kom välkomstpresenten som var lite garn och stickor till lovikkavantar. Har inte stickat vantar eller använt strumpstickor sen jag gick på högstadiet och då blev den ena mycket större än den andra. Men det kan väl inte va så svårt?????
 
Eller?? I alla fall läggs det till på att-göra-listan!
 
 
 
 
 

Babyconverse till grannen

Då kör vi igång ett seriöst bloggande igen. Ska försöka lägga ut lite bilder på det jag gör, blir nog även ett och annat inlägg om tokigheter som händer i vardagen. 
 
Men jag börjar med att lägga ut de här söta små virkade Babyconversen som ska ner till grannen snart. Sulan är hela 9 cm lång och 4,5 cm bred. 
 
 
 
RSS 2.0